top of page

EM 2019 i Portugal

Oppdatert: 29. okt. 2019

I helgen var det duket for europamesterskap i karate, som tok plass i Vila do Conde i Portugal.


KWF Norge stilte med fire utøvere: Christian Li Sivertsen og Thomas Thomassen fra Alta som konkurrerte i kata, og Christian Berg og Sondre Horpestad fra Egersund som konkurrerte i henholdvis kata/kumite, og fullkontakt kumite. Guttene la ned en enormt bra innsats, og er uten tvil blitt en erfaring rikere.


Fredag var det juniorklassene sin tur, og det var utrolig mange dyktige utøvere. Christian og Thomas fra Alta gikk veldig gode kataer, og endte opp med 5. og 6.plass. Dette sier de om opplevelsen:


«Det var utrolig lærerikt og spennende å kjenne på det høye nivået både i fight og kata. Det å se noen av verdens beste utøvere i aksjon er en fantastisk opplevelse i seg selv. Det er herlig at arbeidet vi legger ned kan ende i en solid plassering, og vi er motiverte til å kjempe om høyere rangeringer i fremtiden. Jeg mener nivået på fight er for øyeblikket noen hakk for høyt for oss, men god inspirasjon og motivasjon for å satse på medaljer i nasjonale mesterskap»

- Christian Li Sivertsen


«EM i Portugal var utrolig spennende og lærerikt. Det var høyt nivå på både fight og kata. Det var morsomt at vi fikk gode plasseringer. Det viser at det er vi har potensial til å fortsette å konkurrere i årene som kommer»

- Thomas Thomassen


Christian Berg fra Egersund gikk videre til finalen i kata, og sikret seg en pallplass med bronse. Han gikk senere kumite, hvor han også her kjempet seg til en tredjeplass. Resultatene kom derimot ikke uten en pris – etter et hardt spark i ansiktet endte Berg med en knekt nese. Dette sier han om EM:


«Jeg følte EM i år gikk veldig bra, spesielt etter sparket kom i første kampen. Jeg fikk mye motivasjon av det og ga meg det lille ekstra til å kunne komme tilbake og vinne den neste kampen. Semifinalen var veldig jevn, men jeg var litt uheldig med noen høye slag, som jeg fikk advarsel på. Jeg følte jeg også gikk en veldig bra kata i innledende runde og i finalen var det så små marginer for å ikke få en pallplassering»

- Christian Berg


Lørdagen var det tid for senior kumite, hvor Sondre deltok. Han møtte en hard og dyktig utøver fra Bulgaria, som tok knockout på Sondre tidlig i kampen. Dermed var Sondre ute av konkurransen. Til tross forteller Sondre at det var en kjekk opplevelse. Ut av fire utøvere i sin klasse endte han med en delt tredjeplass.


Med oss på reisen hadde vi Shihan Tommy Edvardsen og Senpai Kjell Håkon som var dommere sammen med 94 andre. Christian Berg (far til Christian jr.) og Anne Thomassen (mor til Thomas) stilte opp som coacher, og engasjementet deres var upåklagelig.


Dette sier Shihan Tommy om opplevelsen:

«Jeg var hjørnedommer der og det var lærerikt og givende. Dette er tredje EM jeg er dommer og det er like givende hver gang. Jeg synes utøverne våre gjorde en glimrende jobb og jeg ser muligheten for å hevde oss med flere pallplasser til neste år.»


KWF Norge takker for et fint arrangement, og ser frem til EM i Polen 2020. Flere bilder fra arrangementet kan du se her: https://www.kwfnorge.com/galleri

162 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page